Plakaya yazılan trafik cezası E-Devlet'te nasıl sorgulanır?

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri E-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Online olarak gerçekleştirilen işlem ile sürücüler trafik cezalarının olup olmadıklarını öğrenebiliyorlar. E-Devlet ile trafik cezası sorgulama işlemi nasıl yapılır? Trafik cezası nasıl ödenir?

Trafiğe çıkan araç sayısı her geçen gün artıyor. Artan araç sayısı beraberinde artan trafik cezalarını da getiriyor. Sürücüler adlarına kesilen cezaları sıra bekleme derdi yaşamadan, E-Devlet sistemi ile dakikalar içerisinde kolayca öğrenip ödeyebiliyorlar. Ödeme, banka kartı ya da kredi kartı ile online olarak yapılabiliyor. Sürücülerin trafik cezası ödemeleri için birden fazla seçenekleri bulunuyor.

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

TRAFİK CEZASI NASIL SORGULANIR VE ÖDENİR?

Trafik cezaları Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi, Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesi ve E-Devlet sistemi üzerinden sorgulanabilir. Trafik cezası sorgulama ve ödeme yapmak için en çok kullanılan, E-Devlet sistemidir.

Trafik cezası sorgulama için, Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesini kullanmak isteyenler www.egm.gov.tr internet sitesine girerek işlemlerini gerçekleştirebilirler. İnternet sitesine giriş yapıldıktan sonra ‘’Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’’ bağlantısı tıklanır. Açılan ekranda ad, soyad, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgileri ilgili yerlere yazılır. İstenen bilgiler doğru olarak yazıldıktan sonra, son bir yıla ait olan trafik cezalarına erişim sağlanabilir.

Trafik cezası sorgulama için ikinci seçenek ise Gelir İdaresi Genel Başkanlığı internet sitesidir. Gelir İdaresi Genel Başkanlığı’na ait www.gib.gov.tr internet sitesine girilerek, e-işlemler bölümü açılır. e-işlemler bölümü üzerinden ‘’Borç Sorgulama ve Ödeme’’ bağlantısı tıklanır. Sonrasında ‘’Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme’’ bağlantısı ile trafik cezası sorgulama işlemi gerçekleştirilebilir. Aynı internet sitesi üzerinden trafik cezası ödeme işlemi, banka kartı/kredi kartı ile yapılabilir.

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri için son seçenek ise E-Devlet sistemidir. E-Devlet trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri için en çok kullanılan seçenektir. E-Devlet sistemine, sunulan giriş seçeneklerinden bir tanesi ile giriş yapıldıktan sonra e-Hizmetler bölümü açılır. Açılan e-Hizmetler bölümünde yer alan kurumlar içinden Emniyet Genel Müdürlüğü bağlantısına girilir. Buradan, ‘’Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama’’ bölümüne girilerek trafik cezası sorgulama işlemi gerçekleştirilebilir.

TRAFİK CEZASINI ERKEN ÖDEYENLERE İNDİRİM!

Adına trafik cezası kesilmiş olanlar, erken ödeme ile trafik cezalarını %25 oranında indirimli olarak ödeme imkanına sahipler. Trafik cezalarının erken ödenmesi için tanınan süre 15 gündür. Cezanın kesildiği tarih itibariyle 15 gün içerisinde cezanın ödenmesi gereklidir. 15 gün içinde ödenmeyen trafik cezaları için, erken ödeme indirimi uygulanmaz. Trafik cezasının erken ödenmiş olması, ceza kesilmiş olan kişiler için de indirim avantajı ile kolaylık sunar. Trafik cezası ödeme süresinde gecikme olursa, ceza için gecikme zammı uygulanır. Zam %5 oranında uygulanır. %5’lik gecikme zammı cezanın geciktirildiği her ay için geçerlidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kasko Satın Alırken Nelere Dikkat Ediyoruz?

İkinci el taşıt kredisi nedir, nasıl alınır?